Ajax meldt zich officieel voor Ola John

Frank (franklop)

Ajax heeft zich bij Benfica gemeld voor Ola John. De Amsterdamse club hoopt John (21) op huurbasis over te nemen van de Portugese topclub.

De vleugelaanvaller is bij Benfica op een zijspoor geraakt. In de eerste seizoenshelft kwam John slechts zeven keer in actie voor de Portugezen. In totaal stond de buitenspeler een kleine driehonderd minuten op het veld. Ajax hoopt John op huurbasis over te nemen van de huidige nummer drie in de Portugese competitie.

Benfica wil volgens Voetbal International afwachten hoe de transferperiode verloopt voordat ze meewerken met Ajax. De club uit Lissabon, waar ook voormalig Eredivisionisten Nemanja Matic (ex-Vitesse), Filip Djuricic (sc Heerenveen) en Miralem Sulejmani (Ajax) onder contract staan, stelt daarmee het geduld van Ajax op de proef.

De Amsterdammers moeten bij een tijdelijke komst van John zo'n 400 duizend euro neerleggen en een deel van het salaris van de oud-speler van FC Twente. De aanvaller verliet Twente in de zomer van 2012 voor Benfica. John heeft nog een contract tot 2017 in de hoofdstad van Portugal, waar hij vorig seizoen uitgroeide tot een belangrijke kracht. In de competitie kwam John 22 keer in actie.

De in Liberia geboren aanvaller staat al langere tijd op de verlanglijst van Ajax. Trainer Frank de Boer liet al meerdere malen weten erg gecharmeerd te zijn van John. De interesse is nu officieel kenbaar gemaakt bij diens werkgever. De Boer hoopt met John een opossing te vinden voor de rechtsbuitenpositie bij Ajax. Eljero Elia was afgelopen zomer ook in beeld. Werder Bremen liet de aanvaller toen niet gaan.