Onderzoek naar andere opzet van de Hoofdklasse hockey

Maarten (rubbereend)

Het bestuur van de HHcv, vertegenwoordiging van de Hoofdklasse verenigingen en het bestuur van de KNHB zijn gezamenlijk het project 'Hoofdklasse 2.0' begonnen. Met dit project onderzoeken de HHcv en de KNHB samen de mogelijkheden om de Hoofdklasse toekomst bestendig te houden, zowel sportief als financieel.

De ambitie is om met de Hoofdklasse tot de sterkste competities van de wereld te blijven behoren. In de veranderende internationale context vraagt dit om een herijking van de huidige situatie. In de loop van dit project zullen een aantal expertteams worden ingesteld.

In deze expertteams gaan diverse betrokkenen van binnen en buiten de hockeywereld in enkele bijeenkomsten met elkaar in gesprek over een aantal thema’s . De thema’s zijn: hockey inhoudelijk, top competitie, commercieel, financiën, Media en cultuur. Naast het raadplegen van expertteams vinden gesprekken plaats met diverse nationale en internationale betrokkenen. Uiteindelijk moeten hieruit voorstellen voortvloeien die aan het KNHB-bestuur, de HHcv worden voorgelegd.