Aanklager start vooronderzoek naar Kramer van ADO

Maarten (rubbereend)

ADO-spits Michiel Kramer moet vrezen voor een schorsing. De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar een 'vermeende stoot' tegen Jasper Cillessen, meldt de KNVB maandag. Kramer gaf de doelman van Ajax zondag een elleboogstoot en erkende na afloop van de met 4-0 verloren wedstrijd dat hij voor die actie een rode kaart verdiend had.

Kramer liep voor zijn elleboog eerst tegen Cillessen aan en werd voor die actie bestraft met geel. Normaal gesproken geldt dat als een scheidsrechter een situatie heeft gezien en beoordeeld de tuchtrechtelijke organen niet meer in actie mogen komen.

Volgens de aanklager was de focus van Wiedemeijer tijdens het specifieke duel op de benen van de spelers gericht en kon hij de armbeweging van Kramer niet zien en beoordelen. Gesteund door de reglementen van de FIFA is de aanklager daarom alsnog een vooronderzoek gestart naar de armbeweging van Kramer.

De aanklager heeft beide clubs, de twee assistent-scheidsrechters en de vierde official om een verklaring gevraagd. Alle partijen hebben tot dinsdag 12.00 uur om te reageren.