Student pleegt zelfmoord op 4Chan

Djeez

Een Canadese student heeft zelfmoord gepleegd voor de webcam. De 20-jarige man werd hierbij aangemoedigd door vele leden van website 4Chan.

"Dit is het", verkondigde 'Stephen' op de chatbox. "Vannacht zal ik mijn eigen leven beëindigen. Ik ben al een uur bezig aan de voorbereidingen en ik ben er klaar voor. Als een jarenlange gebruiker van 4Chan wil ik iets teruggeven aan de gemeenschap hier. Ik wil een hero (zelfmoordenaar - red.) worden, voor jullie allemaal."

Vervolgens zien we op de beelden hoe de student een handjevol pillen inslikt, wodka drinkt en een vuurtje stookt op zijn kamer. Als de rook zijn studentenkamer vult, gaat hij onder zijn bed liggen. Enkele ogenblikken later zien we enkele brandweerlieden de kamer betreden. Zij slepen de knaap uit zijn kamer.

De schokkende zelfmoord heeft veel commotie veroorzaakt in Canada. Niet alleen dat deze live te volgen was, maar meer nog omdat een maximaal aantal kijkers op de stream afstemde. Velen moedigden hem aan om de hand aan zichzelf te slaan. "Hij doet het, laten we de foto van zijn poging gebruiken als schermachtergrond", luidt een van de reacties.

Inmiddels is de dood van Stephen in nevelen gehuld. Het is onbekend of hij daadwerkelijk het loodje heeft gelegd. Zelfs zijn ware naam is niet bekendgemaakt. Enkele lokale bronnen menen te weten dat het hier gaat om een 20-jarige student aan de universiteit van Guelph in het Canadese Ontario.