Topteams mogen Pirelli-banden testen

Peterselieman

Red Bull Racing, Mercedes en Ferrari zullen volgens La Gazetta dello Sport en Autosprint van 17 tot en met 19 december de nieuwe Formule 1-banden van Pirelli gaan testen. Ze zullen op kosten van de Italiaanse rubbermaker met de 2013-bolides in Bahrein gaan rijden.

Eerder dit jaar was er veel te doen over de bandentesten toen Mercedes in Barcelona na afloop van de Grand Prix van Spanje aan een test deelnam met een auto van dit jaar in plaats van met een twee jaar oude bolide. Geruchten gingen dat McLaren uitgenodigd zou zijn voor eenzelfde test deze maand in Bahrein, maar nu blijkt dat er drie renstallen aan deel zullen nemen en dat het team uit Woking er niet bij zal zijn. Lotus was wel uitgenodigd, maar zegde vanwege financiële redenen af.

Bij de driedaagse test mogen waarnemers van andere teams aanwezig zijn. Ook zal de vergaarde data aan iedereen beschikbaar worden gesteld. Toch zijn de andere teams er niet gerust op, omdat de top drie uit het constructeurskampioenschap van dit jaar door de test mogelijk een voorsprong op kan bouwen voor 2014.