Martino positief na nederlaag in Bilbao

Maarten (rubbereend)

FC Barcelona verloor zondag zijn tweede wedstrijd binnen één week, maar coach Gerardo Martino probeert de rust binnen de club te bewaren. De Catalaanse grootmacht ging zondag met 1-0 onderuit bij Athletic de Bilbao, nadat dinsdag Ajax te sterk was in de Champions League.

Martino vindt echter dat zijn ploeg in Bilbao heel behoorlijk speelde. "De eerste zeventig minuten speelden we heel goed. We kunnen spreken van één van de beste eerste helften onder mijn leiding", sprak hij tegen de Spaanse pers.

"We kregen mogelijkheden om op voorsprong te komen. Als dat was gelukt, hadden we een hele andere wedstrijd gekregen", aldus Martino. "Na de goal van Bilbao veranderde dat en toen ging het bij ons telkens mis bij de eindpass. Dat is voor dit team heel vreemd."

Twee wedstrijden op rij verliezen, dat laat FC Barcelona maar heel weinig gebeuren. "Mijn team is er niet aan gewend om in deze situatie te zitten. We wilden ons herstellen van de nederlaag in Amsterdam. Daarom is dit resultaat erg zuur."

Ondanks de nederlaag is Barça nog wel koploper in de Primera Division, maar Atlético Madrid is op gelijke hoogte gekomen. Door een 0-2 zege bij Elche is het verschil in doelsaldo met de Catalanen maar twee goals. Real Madrid staat dankzij een 4-0 zege op Real Valladolid op drie punten van Barcelona.