Huta Galung keert terug in top honderd

Frank (franklop)

Jesse Huta Galung behoort weer tot de beste honderd tennissers van de wereld. De Haarlemmer steeg deze week zonder in actie te zijn gekomen van de 101e naar de honderdste plaats op de ranglijst. Robin Haase blijft op de 43e plaats de beste Nederlander, Igor Sijsling handhaaft zich op de zeventigste stek.

Huta Galung debuteerde in augustus in de top honderd en bereikte een maand later met de 95e plaats zijn hoogste positie ooit. Hij wist die plek echter niet te behouden en daalde vorige maand naar de 106e plaats, om vervolgens weer aan een gestage opmars te beginnen. Door zijn positie is hij zo goed als zeker van een plaats in het hoofdtoernooi van de Australian Open volgend jaar.

Bij de vrouwen daalde Indy de Vroome van de 272e naar de 273e plaats. Zij zal volgende week echter pas haar punten krijgen van haar finaleplaats bij het ITF-toernooi van Monterrey. Kiki Bertens levert eveneens een plaatsje in, maar blijft als nummer 88 met afstand de beste Nederlandse. Arantxa Rus (157), Richel Hogenkamp (210) en Lesley Kerkhove (257) staan ook nog boven De Vroome.

Omdat het ATP- en WTA-seizoen zijn afgesloten, verandert er boven aan de wereldranglijsten al een tijdje niets. Rafael Nadal is de nummer één bij de mannen, Serena Williams staat bij de vrouwen bovenaan.