Metallica sluit Pinkpop af

Redactie

Metallica is de afsluiter van de 45e editie van Pinkpop. De Amerikaanse rockband staat op 9 juni op het podium in Landgraaf, maakte de organisatie van het festival maandag bekend. Pinkpop vindt plaats in het pinksterweekend, van 7 tot en met 9 juni.

Metallica gaat tijdens het optreden verzoekjes van de fans spelen. Bezoekers die online kaarten kopen voor het festival kunnen een eigen setlist samenstellen uit meer dan dertig jaar aan materiaal. De set die Metallica, bekend van nummers als Nothing Else Matters en One, gaat spelen bestaat uit achttien nummers waarvan zeventien liedjes de nummers zijn die het meest werden gekozen. Ook spelen ze een nieuw liedje.

Drummer Lars Ulrich vindt het erg fijn dat hij nu geen setlist hoeft samen te stellen. "Ze halen een last van mijn schouders", meldt de drummer in een verklaring. Ulrich heeft veel zin om naar Pinkpop te komen. "We worden zo langzamerhand knettergek tussen de vier muren van de studio."

De kaarten voor het festival zijn vanaf zaterdag 15 maart te koop. De traditionele perspresentatie met bekendmaking van het hele programma vindt plaats op woensdag 12 maart in Paradiso in Amsterdam.