'Retsu in Ultra Street Fighter IV'

Pheno

Capcom heeft nog steeds niet gezegd over het vijfde personage dat voor het eerst in de Street Fighter-franchise moet verschijnen. Dat hoeft ook niet, want plaatjes zeggen meer dan woorden.

In het artbook ter ere van het 25-jarige bestaan van de serie staat een onbekend personage bij de art van Ultra Street Fighter IV. De geruchten gaan nu dat dit Retsu is, een oude bekende uit de serie. Retsu kwam voor in de allereerste Street Fighter, maar was niet speelbaar. De gelijkenis tussen Retsu en dit personage is in ieder geval treffend, en voldoet aan de beschrijving dat hij niet eerder speelbaar was in een vechtspel.

Ultra Street Fighter IV introduceert vijf personages. Rolento, Elena, Poison en Hugo zijn al bevestigd. Daarnaast zijn er nieuwe arena's, nieuwe ultra combo's en wordt het spel opnieuw gebalanceerd, zodat de minder sterke personages een kans maken in deze Ultra-editie.

Ultra Street Fighter IV komt volgend jaar uit voor pc, PlayStation 3 en Xbox 360. DLC is nog niet bevestigd, maar iets zegt ons dat er weer vele kostuums te krijgen zullen zijn. Er is een upgradeversie voor vijftien dollar voor eigenaren van Street Fighter IV: Arcade Edition en anders kost het spel veertig dollar. Wii U, PlayStation 4 en Xbox One staan niet in de planning.

Art Ultra Street Fighter IV

Retsu in Street Fighter