Moniz ontslagen als trainer Ferencváros

Olga Kroeders

Ricardo Moniz is ontslagen als trainer van Ferencváros. De 49-jarige Nederlander wordt verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende resultaten van de afgelopen maanden. Bij de Hongaarse club staan met Jack Tuyp, Julian Jenner, Mark Otten en Arsenio Valpoort vier Nederlandse voetballers onder contract.

De prestaties van  Ferencváros kwamen in een neerwaartse spiraal terecht toen Akeem Adams eind september werd getroffen door een hartaanval. De verdediger uit Trinidad en Tobago moest een beenamputatie ondergaan en vecht nog steeds voor zijn leven. "Vanaf dat moment is Ferencvaros in een dip beland", vertelt Moniz aan Voetbal International. "Sommige van mijn spelers konden wekenlang niet slapen; begrijpelijk."

 Ferencváros verspeelde de laatste weken veel punten en duikelde van de tweede naar de zevende plaats in de Hongaarse competitie. "Dat is de reden die ik vandaag van de technisch directeur voor mijn ontslag heb gekregen", zegt Moniz. "Ik heb mij dagelijks ontfermd over Akeem, die op de intensive care ligt. Tegelijkertijd moest ik zorgen dat Ferencvaros bleef presteren."

Moniz werd in augustus vorig jaar aangesteld als trainer en verlengde in september nog zijn contract tot medio 2016. Eerder was hij onder meer werkzaam bij Red Bull Salzburg en Hamburger SV.