Zwaar weer voor HTC houdt aan

Oscar.

HTC verwacht ook in het lopende kwartaal minder omzet te draaien door een dalende telefoonverkoop. De Taiwanese telefoonfabrikant liet dinsdagochtend weten te rekenen op een omzet van omgerekend tussen de een miljard en 1,13 miljard euro. Dat zou een daling betekenen ten opzichte van het verlieslijdende derde kwartaal.

De Taiwanese telefoonfabrikant noteerde in het derde kwartaal zijn eerste kwartaalverlies. Door de matige telefoonverkoop eindigde de fabrikant drie miljard Taiwanese dollar (75,6 miljoen euro) in het rood.

Het bedrijf denkt dat de feestdagenverkopen de negatieve trend niet gaan doorbreken. HTC wil volgend jaar meer producten aanbieden binnen het middensegment. "Daar valt nog veel winst te behalen", zei een woordvoerder van het bedrijf.

Door de negatieve resultaten zou het bedrijf volgens geruchten kandidaat zijn voor een overname. De Chinese computerfabrikant Lenovo zou belangstelling hebben HTC over te nemen. Met de hulp van HTC zou het Chinese bedrijf telefoons in Europa en Noord-Amerika op de markt willen brengen. Lenovo maakt ook zelf telefoons, maar is daarmee alleen groot in eigen land.