Trailer voor Wes Andersons The Grand Budapest Hotel

Vincent (vinnypassy)

Hoewel Wes Anderson in filmhuiscontreien al langer als succesvol te boek stond, betekende Moonrise Kingdom in 2012 zijn grote doorbraak bij het mainstreampubliek. In 2014 krijgt die film een vervolg met The Grand Budapest Hotel: de eerste trailer verraadt alweer zijn kenmerkende stijl.

Alles ademt Wes Anderson: de muziek, de typische en eigenzinnige personages, de humor, het kleurenpallet en natuurlijk die fantastische beeldvorming. Anderson gaat weer doen waar hij goed in is met The Grand Budapest Hotel en daarvoor heeft hij weer een enorme cast uit de hoed getoverd: Saiorse Ronan, Ralph Fiennes, Edward Norton, Willem Dafoe, Jude Law, Owen Wilson, Léa Seydoux, Bill Murray, Adrien Brody, Tilda Swinton, Jeff Goldblum, Jason Schwartzman, Harvey Keitel... Teveel om op te noemen.

The Grand Budapest Hotel toont het verhaal van Gustave H (Ralph Fiennes). Hij is een legendarische conciërge in een beroemd Europees hotel in de tijd tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Hierin wordt de 'lobby boy', Zero Moustafa (Tony Revolori), zijn beste vriend en protegé en samen belanden ze in een familiegevecht om de erfenis van hotelgast en goede vriendin Madame D. (Tilda Swinton).

The Grand Budapest Hotel draait vanaf 13 maart 2014 in de Nederlandse bioscopen.