Kerbal Space Program krijgt carrière

Jorwol

Hoewel ruimtevaartsimulator Kerbal Space Program nog niet echt 'af' is, is de game al wel behoorlijk populair geworden de afgelopen jaren. De nieuwste update voegt een carrière-modus toe aan het spel.

Voor de toevoeging van deze modus moesten spelers het doen met de 'sandbox mode'. In die modus kunnen spelers proberen een zo goed mogelijke raket of ruimtevaartuig te bouwen, waarmee ze de Kerbals de ruimte in kunnen schieten. Met de toevoeging van de 'career mode', zit hier meer structuur in. Zo moeten spelers astronautjes aannemen, onderdelen onderzoeken en ontwikkelen, vaartuigen bouwen binnen budget en contracten accepteren en uitvoeren.

Je krijgt in de carrière-modus niet gelijk alle mogelijkheden tot je beschikking, want alleen door 'research & development' krijg je nieuwe onderdelen om mee te spelen. Door het uitvoeren van wetenschappelijke experimenten krijgen spelers data, waarmee nieuwe onderdelen vrijgespeeld worden. Deze modus moet het makkelijker maken voor nieuwe spelers, die eerst wellicht verdwaalden in de honderden onderdelen in het spel. Spelers die van de 'sandbox mode' houden kunnen dit uiteraard gewoon blijven spelen.

Een andere nieuwe mogelijkheid in versie 0.22 is het kunnen opslaan van modules van vaartuigen die je nog aan het bouwen bent. Op deze manier is het makkelijker om je vaartuigen aan te passen, zonder alles weer helemaal opnieuw te hoeven maken.

Kerbal Space Program is te spelen op pc en Mac via Steam Early Access. De game kost €21.99.