Holland Acht vijfde bij WK

Boris (borisz)

In de 227ste en laatste race van de wereldkampioenschappen roeien in Zuid-Korea is de Holland Acht als vijfde geëindigd.  Ze klokten  een tijd van 5.37,11. Het goud ging naar Groot-Brittannië (5.30,35), gevolgd door olympisch kampioen Duitsland (5.30,89).  De Verenigde Staten moesten met 5.33,92 genoegen nemen met brons.

In de boot van De Holland Acht zaten David Kuiper, Govert Viergever, Boudewijn Roell, Sjoerd de Groot, Vincent van der Want, Ruben Knab, Gerbren Spoelstra, Thomas Doornbos en Peter Wiersum. Oranje behaalde in totaal drie medaillles, waarvan twee op olympische nummers.

De mannen vier-zonder pakten goud en brons was er voor de twee-zonder. Ook de Nederlandse vrouwen in de lichte dubbelvier pakten goud. Dit is een niet olympisch nummer. De kernploeg behaalde in Chungju in totaal negen tickets voor de A-finales op de olympische nummers. Volgens technisch directeur Hessel Evertse voldeed Oranje ruimschoots aan de verwachtingen. Volgend jaar is de mondiale eindstrijd op de Bosbaan in Amsterdam.