[US Open] Kvitová verliest, Nadal en Azarenka door

Rosario

Petra Kvitová heeft zich op de US Open laten verrassen door Alison Riske. De als zevende geplaatste Tsjechische verslikte zich in de jonge Amerikaanse, die geen spaan heel liet van de Wimbledon-winnares van 2011; het werd 6-3 en 6-0.

Ook Maria Kirilenko moest het flink ontgelden. De Russische (14) ging over de knie bij Simona Halep, de nummer 21 van de plaatsingslijst; 6-1, 6-0. De als tweede geplaatste Victoria Azarenka moest ook de eerste set toestaan aan haar tegenstander, maar boog de wedstrijd nog wel om. De verliezend finaliste van vorig jaar won zodoende in drie sets, met (2)6-7, 6-3 en 6-2.

Rafael Nadal is nog geen enkele keer in het toernooi gebroken en zette die trend ook in de derde ronde voort. Ivan Dodig bood wel meer weerstand dan Nadal in zijn vorige wedstrijden voor zien kiezen kreeg, maar het werd op geen enkel moment spannend. Nadal won uiteindelijk met 6-4 en tweemaal 6-3.

Ana Ivanovic kwam met de schrik vrij. De Servische moest toezien hoe haar tegenstander de leiding nam met een set en een break en uiteindelijk ook de wedstrijd uit kon serveren, maar Christina McHale versloeg daarna vooral zichzelf; 4-6, 7-5, 6-4.

John Isner en Philip Kohlschreiber speelden een herhaling van de wedstrijd van vorig jaar, maar dit keer had de Duitser geen vijf sets nodig. Isners service liep iets minder dan normaal, en hij moest meerdere malen een break toestaan. Ook in de tiebreak in de vierde set, normaliter zijn specialiteit, moest de boomlange Amerikaan zijn meerdere erkennen in Kohlschreiber; 6-4, 3-6, 7-5, 7-6(5).

De als vierde geplaatste David Ferrer leek af te stevenen op een simpele overwinning in drie sets, maar verloor verrassend toch de derde set. In de vierde set stelde de Spanjaard echter orde op zaken, en won uiteindelijk met 6-4, 6-3, 4-6 en 6-4.

Janko Tipsarevic stond een set af aan de Amerikaanse jongeling Jack Sock, maar had daarna geen kind meer aan het talent. Hij zette relatief vlug de 3-6, 7-6(1), 6-1 en 6-2 eindstand op het scorebord. Ook Milos Raonic verloor de eerste set, maar ook hij had vervolgens geen enkele moeite met Feliciano Lopez; (4)6-7, 6-4, 6-3 en 6-4.

Vannacht komen onder andere Caroline Wozniacki en Roger Federer nog in actie. Zij spelen respectievelijk tegen Camila Giorgi en Adrian Mannarino.