'Syrië geeft VN-inspecteurs toegang'

Redactie

VN-inspecteurs zullen toegang krijgen tot de wijk in Damascus in Syrië waar afgelopen week honderden doden vielen, vermoedelijk door een gifgasaanval. De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken heeft zaterdag gezegd dat zijn Syrische collega hem dat heeft gegarandeerd. Dat meldde het Iraans staatspersbureau IRNA.

"We staan in nauw contact met de Syrische regering," zegt minister Mohammad-JavadZarif in een verklaring. "Ze hebben ons verzekerd nooit dergelijke inhumane wapens te hebben gebruikt en te zullen samenwerken met de experts van de VN." Zarif zegt het gebruik van chemische wapens sterk te veroordelen.

De Amerikaanse president BarackObama en de Britse premier David Cameron hebben zaterdag overlegd over mogelijk acties tegen Syrië. Na de bijeenkomst zei een woordvoerder van Cameron dat de twee zeer ongerust zijn over het toenemend aantal signalen dat Syrië burgers heeft aangevallen met gifgas. "Ze willen nog eens herhalen dat grootschalig gebruik van chemische wapens een serieuze reactie vereist."

'Syrië geeft VN-inspecteurs toegang'
'Syrië geeft VN-inspecteurs toegang' (Foto: ANP)