Lingeriekoningin Marlies Dekkers failliet

Redactie

De rechtbank in Rotterdam heeft woensdag het faillissement uitgesproken van Marlies Dekkers. Verschillende vennootschappen binnen het bedrijf van de lingerieontwerpster zijn bankroet verklaard, waaronder de winkeltak en haar eerder dit jaar geopende bed & breakfast. Volgens de website Sprout is een doorstart ook al rond met investeringsfonds Karmijn Kapitaal.

Met de doorstart verdwijnt bijna de helft van de eigen lingeriewinkels, meldt Marlies Dekkers op haar website. Van de elf filialen blijven zes open, vier in Nederland en twee in België. Een deel van de collectie wordt wereldwijd nog wel verkocht door andere winkels.

Het bedrijf draaide in 2012 een nettoverlies van bijna 2,9 miljoen euro, meldde Quote vorige week. De woordvoerder van de ontwerpster wees naar de 'lastige economische situatie' als oorzaak, en liet weten dat er met de bank werd overlegd over een herfinanciering met de hulp van nieuwe investeerders.

"Ik heb een hele pittige tijd achter de rug. Het is zwaar en vind het ook heel zwaar voor het personeel", reageerde Dekkers 's avonds in RTL Boulevard. "We gaan doorstarten, maar het moet op een hele andere manier." Het bedrijf doet in het vervolg 'veel meer online'. "Dat is waar we het verder op gaan focussen."