"Donk heeft de kwaliteiten voor de absolute top"

donroyco

Ryan Donk verliet Club Brugge deze zomer voor Kasimpasa. Volgens Juan Carlos Garrido had dat een veel grotere club kunnen zijn. In de ogen van Garrido, trainer van Club Brugge, bezit Donk de kwaliteiten om in de top mee te kunnen.

Hij zou dan wel tot inkeer moeten komen wat betreft de trainingsarbeid die hij bereid is om te leveren. "Ryan beschikt over de kwaliteiten voor de absolute top", zegt de Spanjaard in Sport/Voetbalmagazine. "Maar toen ik bij de club kwam, moest ik de spelers overtuigen van het belang van de trainingen. Die vormen de basis van het succes. Ryan is één voorbeeld van iemand bij wie ik dat niet heb kunnen veranderen. Dat is jammer."

Volgens Garrido had er meer in het vat gezeten voor Donk. "Ryan heeft een goed laatste seizoen bij Brugge gehad. En we hebben er echt alles aan gedaan om hem naar een hoog niveau te tillen. Maar in het algemeen was ik verbaasd dat de trainingen bij Club Brugge lange tijd werden gezien als iets dat slechts nodig was om de week door te komen."