Amsterdam wil speelstad EK 2020 zijn

Boris (borisz)

De gemeente Amsterdam heeft de KNVB laten weten dat het interesse heeft om speelstad te zijn tijdens het Europees Kampioenschap van 2020. Het EK zal in 2020 voor het eerst in een nieuw format gespeeld worden: de wedstrijden worden verdeeld over dertien stadions in even veel landen. De gemeente Amsterdam heeft in een brief aan de KNVB haar interesse duidelijk gemaakt.

"De succesvolle Europa League-finale in mei van dit jaar smaakt naar meer. De Europa Leage was een mooie voorzet. De finale was een groot voetbalfeest in de stad. Het EK voetbal past bij een voetballand zoals Nederland en waar kan dit mooier dan in de Amsterdamse Arena?", volgens wethouder Eric van der Burg (Sport) aan het Algemeen Dagblad.

Amsterdam heeft nog geen officieel bid geplaatst. Bovendien wil de hoofdstad zekerheid dat het zich kosteloos kan terugtrekken wanneer men niet aan de UEFA-eisen kan voldoen. De UEFA toonde zich eerder in elk geval wel tevreden over de Europa League-finale en roemde vooral 'de professionele samenwerking en het proportionele politieoptreden'.