De Boer: "Toch een klap voor het team"

donroyco

Ajax kreeg deze week een flinke domper te verwerken. De Amsterdammers moeten het maximaal zes weken stellen zonder aanvoerder Siem de Jong. De middenvelder werd deze week in het ziekenhuis opgenomen met een klaplong. De aanvoerder van de Amsterdamse grootmacht is daardoor tijdelijk niet beschikbaar voor het elftal van trainer Frank de Boer.

De oefenmeester hoopt dat De Jong snel herstelt. "Ik heb hem gebeld. Naar omstandigheden is het goed. Hij moet heel veel rusten. Moet op zijn bed blijven liggen. Het is wel even schrikken, voor hem vooral natuurlijk. Belangrijkste is dat hij goed hersteld, dat zal wel enige tijd gaan duren. Maar ook voor ons is het het schrikken", aldus de coach tegenover Ajax TV.

"Het is een klap voor het team dat je je aanvoerder moet missen voor een langere periode. Dan heeft het wel invloed op een team. Je kunt als coach altijd op hem rekenen, hij zal je nooit in de steek laten. Hij haalt altijd een minimum-niveau. Het wordt anders. Je krijgt sowieso een ander type op die plek en daarnaast verlies je automatismen. We weten hoe we willen spelen, maar iedereen doet het op zijn eigen manier. Het is afwachten hoe het team daarop reageert."