Hollumse lompe hork mishandelt buurmeisje

Harry

Een 51-jarige Hollumer is veroordeeld tot een boete van 400 euro wegens mishandeling van zijn destijds 17-jarige buurmeisje. Daar bovenop moet hij zijn slachtoffer een schadevergoeding betalen van 200 euro.

De Hollumer voerde als verzachtende omstandigheid op dat er al jaren een conflict zou spelen met de ouders van de jongedame. Zij zou tijdens het dansen hem ook diverse malen hebben gepord, verhaalt de man. Ook beweerde hij dat hij haar niet had geraakt maar slechts trappende bewegingen had gemaakt. Tevens vond hij de schadeclaim van 500 euro van het meisje schaamteloos.

De lezing van het meisje en een getuige vertelt een ander verhaal. In juni vorig jaar was het meisje in een buurtcafé aan het dansen met een vriendinnetje. De buurman was ook op die dansvloer aanwezig en heeft het meisje diverse malen tegen de benen geschopt tijdens het dansen. Ook de blauwe plekken op haar benen die de politie heeft vastgesteld tijdens de aangifte, spraken een niet mis te verstane taal.

De officier van justitie gaf tijdens haar betoog de man een veeg uit de pan en stelde dat juist meneer zich schaamteloos had misdragen. Ook nam de officier aanstoot aan de laconieke houding van de man in de rechtszaal.

De lompe hork kon de rechter ook niet tot een knuffel overhalen en kreeg nog 200 euro voorwaardelijke boete bovenop de al onvoorwaardelijke geldstraf.