Bruce Willis vindt actiefilms 'saai'

Redactie

Bruce Willis is het maken van actiefilms moe. "Als je een paar vuurballen hebt gezien, is de lol er wel af", zegt de acteur, onder meer bekend van actiefilms uit de Die Hard-reeks en recentelijk te zien in Red 2 en The Expendables 2, tegen het Spaanse tijdschrift XLS. "Ik weet dat een deel van mijn publiek de explosies leuk vindt, maar eerlijk gezegd vind ik het saai worden."

De 58-jarige Willis maakte de laatste tijd al een ongeïnteresseerde indruk tijdens interviews. Bij BBC Breakfast in februari, waar hij zijn film A Good Day to Die Hard aan moest prijzen, zei hij bijna geen woord. Ook zei hij recentelijk tegen de Britse interviewer Jamie Edwards dat hij het interview, toen voor Red 2, alleen gaf voor de marketing. "Het leuke onderdeel was het opnemen van de film."

Niet lang daarna meldde hoofdrolspeler Sylvester Stallone dat hij Willis uit The Expendables 3 had gezet. Hij noemde Willis te lui en hebzuchtig. Een dag later bleek dat Willis een gage van drie miljoen dollar voor vier dagen werk op had willen schroeven tot vier miljoen.

Toch vindt Willis zichzelf geen uitgesproken geldwolf. "Ik maak heel grote actiefilms en die leveren het meeste op. Ik vind het prima om daar een flinke zak geld voor te incasseren, maar ik zit heus niet thuis mijn bankbiljetten te tellen." Ook benadrukt de acteur dat hij allerlei soorten films maakt. "Kleine producties, middelgrote, megaprojecten en zelfs sciencefiction."

Hoe dan ook mag Willis zijn borst nog nat maken. Zo staan voor volgend jaar de actiethrillers American Assassin en Expiration op het programma, en een zesde Die Hard, 'Die Hardest', is aangekondigd voor 2015.


Bruce Willis vindt actiefilms 'saai' (Foto: Novum)