Groen licht voor verplaatsen coffeeshops Maastricht

Redactie

Enkele coffeeshops uit het centrum van Maastricht mogen worden verplaatst naar een bedrijventerrein aan de gemeentegrenzen. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald. Maastricht wil met de verhuizing de overlast van drugstoeristen in het centrum van de stad terugdringen.

De coffeeshophouders hebben aangegeven vrijwillig mee te willen werken en bereid te zijn om de verhuizing zelf te financieren. Het plan van de gemeente kan daarmee gewoon doorgaan.

In een tussenuitspraak in oktober stelde de Raad van State de vraag of de verhuizing nog wel uitvoerbaar was omdat de coffeeshops mogelijk niet op eigen kosten konden verkassen. Door de kortstondige invoering van de wietpas waren ze immers minder gaan verdienen.

De gemeente Eijsden-Margraten, een recreatiepark en enkele andere bedrijven in de buurt van het bedrijventerrein waren in beroep gegaan tegen het plan van de gemeente.

De uitspraak van woensdag gaat over de verhuizing van drie coffeeshops. Het gaat om Missouri en de coffeeshopboten Mississippi en Smokey. Maastricht wil in totaal zeven coffeeshops die nu nog in de binnenstad zijn gevestigd, verplaatsen naar zogenoemde coffeecorners aan de rand van de stad.