Android-apps te betalen via telefoonrekening

Klanten van Hi en KPN met een Android-toestel kunnen vanaf nu in de Google Play Store apps aanschaffen via hun mobiele telefoonrekening. Tot nu toe kon er alleen met een creditcard betaald worden.

Met de service wordt een groot ergenis van Nederlandse Android-gebruikers weggenomen. “Wij zien dat een deel van de klanten geen creditcard heeft of deze niet wil gebruiken, en hierdoor geen betaalde apps of games op hun Android-toestel kunnen installeren.", aldus een woordvoerder van KPN.

Gebruikers krijgen dus vanaf nu de mogelijkheid om apps te kopen via de telefoonrekening. Op de maandelijkse rekening zal volgens de aanbieders duidelijk vermeld staan welke apps zijn gedownload. Uit voorzoorgsmaatregelen hebben klanten de mogelijkheid om maximaal 10 euro per aankoop en 100 euro per maand uit te geven.

De mobiele aanbieders zijn de eerste in Nederland die deze service in Nederland aanbieden. De service zal de komende weken worden uitgerold naar alle klanten. Consumenten krijgen eerst de nieuwe manier van betalen aangeboden, daarna volgen ook de zakelijke klanten. Of en wanneer andere aanbieders zullen volgens is onbekend.