Christian Bale wordt Mozes

dekatophetspek

Er gingen al een tijdje geruchten in de wandelgangen van Hollywood, maar het is nu bevestigd. Christian Bale heeft namelijk een rol te pakken van bijbelse proporties. De acteur, die we eerder in de huid zagen kruipen van ondermeer de psychopatische yup Patrick Bateman (American Psycho), de drakenjagende Quinn Abercromby (Reign of Fire) en de wraaklustige superheld Batman (in Chistopher Nolan's Batman-trilogie), gaat Mozes spelen in de film Exodus van Ridley Scott.

Via de website van The Hollywood Reporter vernemen we dat men ook in gesprek is met The Great Gatsby and Zero Dark Thirty-acteur Joel Edgerton voor de rol van de Egyptische farao Ramses. Het scenario voor de film is geschreven door Adam Cooper en Bill Collage, die eerder scripts leverden voor de komedies Accepted en Tower Heist. Het verhaal van het tweetal werd vervolgens herschreven door Steve Zaillian (Schindler’s List, American Gangster).

Vanaf september zal de film worden opgenomen in Spanje, Marokko en Groot Brittannië. Exodus zal vanaf 12 december 2014 in de bioscopen te vinden zijn. Voor degenen die niet zo lang zonder het cineastische vermaak van Ridley Scott kunnen, vanaf 14 november draait de thriller The Counselor, met onder meer Brad Pitt, Michael Fassbender en  Javier Bardem, in de Nederlandse bioscopen.