Van Basten: "We bleven gevaarlijk"

Maarten (rubbereend)

Marco van Basten keek zaterdag tevreden terug op de gewonnen competitiewedstrijd tegen AZ (4-2). Het jonge Heerenveen oogde fris en attractief.

"Toen we uiteindelijk in de 94e minuut 4-2 maakte, konden we even wat rustiger gaan zitten.", zei Van Basten met een knipoog tegenover FOX Sports. Heerenveen zag namelijk, nadat Mitchell Dijks in de 71e minuut met rood had moeten inrukken, hoe AZ in de 88e minuut op 3-2 kwam.

"We bleven goed compact, er werd hard gewerkt, in het begin was er rust in de opbouw. Dan kom je makkelijk tot voetballen. AZ is toch een goede ploeg, staat ook goed georganiseerd. Zelfs Ajax had er vorige week best lang moeite mee. Wij hadden toch de eerste helft een aantal behoorlijke kansen", vervolgde de trainer.

"Het was een open wedstrijd die beide kanten op kon. Door die penalty (22e minuut, 1-0 Finnbogason) konden we wat makkelijker spelen in de eerste helft. Wij zakten in en loerden op de counter, daardoor bleven we gevaarlijk. Toen kwamen we heel snel terug dankzij Alfred Finnbogason."

Finnbogason was met twee goals en net zoveel assist weer zeer belangrijk voor de Friezen. De angst zal dan ook zijn dat hij nog werd weggekocht. "Hij is altijd gemotiveerd en vrolijk en maakt veel doelpunten. Hij is de hele wedstrijd alert en er ontgaat hem weinig. Ik denk dat hij ons ontzettend helpt, hij is een belangrijke speler voor ons."