Auto rijdt in op voetgangers in LA

Redactie

Een automobilist is zaterdagavond in Los Angeles ingereden op een groep voetgangers die op de drukke boulevard van Venice Beach liepen. Daarbij viel een dode en raakten elf mensen gewond, meldde de brandweer van de Amerikaanse stad. De dader ging er vandoor en is nog voortvluchtig.

Tien slachtoffers zijn in het ziekenhuis opgenomen. Twee van hen zijn zwaargewond en twee anderen verkeren zelfs in levensgevaar, aldus de zegsman.

Verscheidene ooggetuigen verklaarden dat de bestuurder van de zwarte auto 'doelbewust' en beheerst op de menigte leek in te rijden. Op beelden van een bewakingscamera is te zien hoe de automobilist naast de promenade zijn wagen parkeert. Hij slentert vervolgens enkele minuten rond en stapt dan weer in. Dan geeft hij plots vol gas en scheurt over de stoep naar de promenade. De sedan overrijdt enkele straatverkopers en hun kraampjes, raakt tientallen anderen en racet weg.

De politie zoekt volgens het signalement naar een blonde twintiger. Op de bewakingsbeelden lijkt de man een honkbalpetje, een grijs t-shirt en een witte broek te dragen.