'Magnussen in beeld bij Marussia'

Peterselieman

Het Silly Season voor het Formule 1-seizoen 2014 is volop gaande. Veel coureurs worden aan de verschillende teams gelinkt en de laatste in dit rijtje is Kevin Magnussen die mogelijk een plaatsje krijgt bij Marussia, ondanks dat die renstal de huidige coureurs Max Chilton en Jules Bianchi graag wil behouden.

Bianchi is Ferrari-protegé en Luca Baldisseri, hoofd van de Ferrari Driver Academy, hintte dat een stap naar een team uit het middenveld voor de Fransman de beste optie is voor 2014. Dit zou een plekje vrijspelen bij Marussia. Hiervoor zou Magnussen in beeld zijn.

De 20-jarige Deen is de zoon van voormalig Formule 1-coureur Jan Magussen en racet momenteel in de World Series by Renault waar hij het kampioenschap leidt en onder meer waarschijnlijk aanstaande Toro Rosso-rijder Antonio Felix da Costa en 2014 Sauber-coureur Sergey Sirotkin ruim voorblijft. McLaren wil Magnussen daarom graag in de Formule 1 een jaar ervaring op laten doen bij een team waar hij niet onder druk staat. Marussia zou hier, vanwege het technische partnerschap met de renstal uit Woking, een optie voor zijn.