Alle dameskoppels door op EK Beachvolleybal

Boris (borisz)

Sanne Keizer en Marleen van Iersel hebben de groepsfase op het EK beachvolleybal in het Oostenrijkse Klagenfurt als groepswinnaar afgesloten. De Nederlandse vrouwen wonnen donderdag in drie sets van het Tsjechische koppel Kristyna Kolocova/Marketa Slukova. De setstanden waren 19-21, 21-14 en 15-5. 

Ook het duo Jolien Sinnema/Michelle Stiekema wisten hun groep te winnen. Ze wonnen met 21-13 en 21-14 van het Oostenrijkse koppel Magdalena Jirak/Lena Plesiutschnig. Beide Nederlandse koppels zijn als groepswinnaar direct door naar de achtste finales. Madelein Meppelink en Sophie van Gestel wisten hun laatste groepsduel ook te winnen. Ze versloegen het Oostenrijkse duo Barbara Hansel en Katharina Schützenhöfen met 18-21, 22-20 en 15-11. Meppelink/Gestel werden tweede in de groep achter Sinnema/Stiekema en gaan door naar de tussenronde. 

In de tussenronde zullen ze spelen tegen een koppel dat derde werd in een groep. Het laatste Nederlandse koppel Jantine van der Vlist en Marloes Wesselink verloren hun derde groepsduel van Liliana Fernández Steiner en Elza Basquerizo MacMillan uit Spanje(21-15, 18-21 en 11-15) en werden daardoor tweede in hun groep. Ook dit duo mag naar de tussenronde.