Elia: "Ik geef niet op, ik vertrek niet"

Maarten (rubbereend)

Eljero Elia is niet van plan om Werder Bremen te verlaten. De aanvaller zat bij de Duitse club op een zijspoor, maar gaat voor eerherstel in het komende seizoen.

Elia werd vorig seizoen samen met ploeggenoot Marko Arnautovic geschorst. Het duo werd 's nachts door de politie staande gehouden vanwege een 'racewedstrijdje'. De 26-jarige aanvaller heeft spijt. "Ik wil Werder graag helpen en dan gebeurt me dat. Maar ik verzeker iedereen dat ik geen alcohol gedronken heb die avond."

"En ik wil ook zeggen dat het mijn eerste grote fout was. Het voelde net alsof ik in een slechte film zat", zegt Elia tegen Bild. De 28-voudig international werd uit de selectie gezet. "Plotseling behoor je niet meer tot de ploeg. Maar ik kon de beslissing natuurlijk begrijpen. Natuurlijk was het geen slim verhaal van me."

"Het was een fout, waar ik spijt van heb. Maar ik had geen kwade bedoelingen. Ik wil nu het vertrouwen van de fans en de verantwoordelijken door goede prestaties op het veld terugwinnen. Ik geef niet op, ik vertrek niet bij deze club", aldus Elia, oud-speler van ADO Den Haag, FC Twente, Hamburger SV en Juventus.

Technisch directeur Thomas Eichin ziet dat Elia zich verbetert. "Hij werkt positief en wilden aangeven dat hij snel weer gas kan geven en ons allemaal wil overtuigen. Alles is in orde. Elia is een speler die nog in ontwikkeling is en een langdurig contract bij de club heeft." Elia heeft nog een contract tot 2016.