Contador krijgt steun van Rogers in Tour

Redactie

Alberto Contador kent de ploeggenoten die hem bij zullen staan in de jacht op zijn derde eindzege in de Tour de France. De Spanjaard van Saxo Bank kan onder meer rekenen op de steun van de Australiër Michael Rogers en de Tsjech Roman Kreuziger, maakte de Deense formatie woensdag bekend.

De andere renners in de selectie zijn de Spanjaarden Jesus Hernandez en Benjamin Noval, de Ier Nicolas Roche, de Portugees Sergio Paulinho en de Italianen Daniele Bennati en Matteo Tosatto. De Denen Nicki Sørensen, Chris Anker Sørensen, Michael Mørkøv en Matti Breschel vallen buiten de boot.

Contador won de Tour in 2007 en 2009. "We hebben een aantal sterke klimmers, renners die Alberto in de vlakke etappes bij moeten staan en een sterk blok voor de ploegentijdrit", aldus teambaas Bjarne Riis. "Met deze groep zijn we in staat om zowel agressief als controlerend te koersen."

Vorig jaar moest de 30-jarige Contador de Ronde van Frankrijk aan zich voorbij laten gaan. El Pistolero zat een schorsing uit, nadat hij positief had getest op het verboden middel clenbuterol. Hij schreef vervolgens wel de Ronde van Spanje op zijn naam.

De honderdste editie van de Tour begint op 29 juni op Corsica.