Dikke van de Plus kiest voor zichzelf

Redactie

Esmée van Kampen, onsterfelijk op FOK! als 'die dikke van de PLUS', heeft geleerd om voor zichzelf te kiezen. De 25-jarige actrice, bekend van reclamespotjes en momenteel te zien in de musical Sister Act, realiseerde hoe belangrijk dat is na de scheiding van haar ouders.

"Mijn moeder bloeide op en dat had effect op haar omgeving. Ook op mij", legt ze uit in Viva. "In september beëindigde ik de relatie met mijn vriend Guillermo. We woonden samen in Amsterdam, hadden het over trouwen en kinderen krijgen. Maar het voelde niet goed meer, dus ik moest voor mezelf kiezen."

Zo resoluut is ze nog niet in haar keuze over wat te doen met haar gewicht. "De laatste tijd weet ik soms niet of ik dun moet zijn of dik moet blijven. Mijn postuur heeft qua werk z'n voordelen. Ik heb de vetste rollen aan mijn figuur te danken", zegt de volle actrice. "Ik lig op de stapel dik en grappig. Daar heb ik op het werk geen moeite mee, maar privé is het niet altijd leuk. Diep in mijn hart wil ik niet dik gevonden worden."