Nintendo komt met gratis spel

Denzo

Het duikbootspelletje Steel Diver wordt het eerste spel dat Nintendo gratis op de markt brengt. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite IGN op basis van een interview met topman Shigeru Miyamoto van Nintendo. Hoewel Steel Diver gratis wordt aangeboden, wil Nintendo wel geld verdienen aan het spel.

Het verdienmodel waarbij spellen gratis worden aangeboden en gamers zelf kunnen bepalen of en hoeveel geld ze investeren, heet free-to-play. Bij spelletjes voor smartphones en tablets is dit vrij gebruikelijk. Ook verscheidene online games voor de pc hanteren dit verdienmodel met veel commercieel succes.

Nintendo is niet van plan zijn populaire gamereeksen, zoals Pokémon of Super Mario, gratis aan te bieden. Met Steel Diver heeft de gamegigant gekozen voor een serie waarbinnen tot op heden slechts een spel is verschenen.

Twee jaar geleden bracht Nintendo een eerste versie van Steel Diver op de markt voor de Nintendo 3DS. Het is niet bekend voor welke spelcomputer de nieuwe of vernieuwde versie van Steel Diver wordt gemaakt. Ook is niet bekend wanneer het spel te downloaden moet zijn.


Nintendo komt met gratis spel (Foto: Novum)