[Upd] Koster ontkent overstap naar Tunesië

Niels (DerMeister)

Adrie Koster gaat aan de slag in Tunesië. De 58-jarige Nederlander wordt trainer bij Club Africain, zo meldde de club op de website. Koster, die eerder bij Beerschot AC was ontslagen, tekent voor twee jaar. Africain eindigde afgelopen seizoen als vierde in de play-offs om het kampioenschap.

Landgenoot Jan Winkels staat Koster bij als conditietrainer, Harald Wapenaar wordt keeperstrainer. Vooral de switch van de oud-doelman van FC Utrecht is opvallend. Hij tekende een paar dagen eerder een contract bij FC Volendam als keeperstrainer.

Koster kiest voor het Tunesische avontuur, hoewel hij kon rekenen op interesse van Nederlandse clubs. De oud-speler van onder meer Willem II, Roda JC en Ajax kon bij PSV hoofd jeugdopleiding worden en was bij Go Ahead Eagles in beeld als vervanger van Erik ten Hag. Koster was de afgelopen jaren voornamelijk actief in België.

Update 13.50 uur

Adrie Koster heeft geen handtekening gezet onder een contract bij het Tunesische Club Africain. De club uit Tunis meldde dat de Nederlander de nieuwe trainer wordt, maar Koster zelf ontkent dat tegenover Voetbal International.

Volgens de 58-jarige Koster is er wel contact geweest, maar is hij het niet met de club eens geworden over de voorwaarden. Dat er geen akkoord is bereikt, betekent dat de vacature bij Go Ahead Eagles een optie kan zijn voor Koster.

De Zeeuw keek vreemd op toen de club meldde dat er een akkoord was bereikt. "Typisch voor de chaos die er om heen hangt. Ik had geen prettig gevoel overgehouden aan de gang van zaken en het bericht dat ik getekend zou hebben bevestigt dat nog eens." Koster wilde 'eigen mensen meenemen en een project opzetten', maar aan die voorwaarden kon Africain niet voldoen.

"De contacten met Go Ahead Eagles dateren van voor het Tunesië-verhaal", meldt de eerder ontslagen trainer van Beerschot AC. "Daarna heb ik niets meer vanuit die hoek vernomen. Kort samengevat: ik heb op dit moment met geen enkele andere club contact. Ik wacht rustig af."