FOK! wat een weer...Bloedheet, later kans op onweer.

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! Ook De Bilt heeft zijn eerste tropische dag van het jaar te pakken en dat lukt vandaag ook nog met gemak. Na een klamme en benauwde nacht lopen de temperaturen vandaag weer op tot ruim boven de 30 graden. In het zuiden en oosten kan het wel 35 of 36 graden worden.

Langs de kust loopt het kwik in eerste instantie ook hoog op, maar daar kan vanmiddag dan een zeewind opsteken. Over het algemeen liggen de temperaturen tussen de 30 en 35 graden. Totdat die zeewind dus invalt kan het in Zandvoort ook net even 30 graden worden. Het advies voor vandaag is dan ook om veel te drinken en geen al te grote inspanningen te doen als het niet direct hoeft.

Eerst is er veel zon, maar de kans op onweer neemt vanmiddag toe. Er valt echter nog helemaal niets te zeggen over waar en wanneer de buien losbreken, want dit moet zich in de loop van de dag gaan ontwikkelen. Maar lokaal is er wel degelijk kans op een hele stevige onweersbui. Ik blijf dit op de voet volgen.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Afkoeling
Ik dook met KlapMongeaul even de archieven in en wij zorgen bij dezen voor een beetje afkoeling vandaag!