[CL] Klopp vindt Bayern perfecte tegenstander

Boris (borisz)

Borussia Dortmund-trainer Jürgen Klopp ziet Bayern München als de perfecte tegenstander voor de finale van de Champions League. "Als dit de enige finale in mijn leven zou zijn, dan is dit er de perfecte plek voor, met de perfecte tegenstander", zei hij vrijdag op de persconferentie. De twee Duitse teams treffen elkaar zaterdag op het Londense Wembley.

Volgens Klopp is het duidelijk dat zijn ploeg de underdog is. "We zullen de wedstrijd ingaan met onbeteugeld enthousiasme, met gigantische motivatie en in de wetenschap dat het allemaal fout kan gaan", zei de 45-jarige Duitser.

"Maar mensen hebben de Mount Everest beklommen, wetende dat ze drie meter voor de top konden vallen en toch probeerden ze het. En dat is waarom wij het ook gaan proberen, en op goed weer hopen."

Verdediger Mats Hummels zei gemotiveerd genoeg te zijn. "Het zou geweldig zijn om de spelers die misschien weggaan te laten zien dat ons team ook geweldige dingen kan bereiken." Zijn ploeggenoot Mario Götze, die door een blessure niet kan spelen, verruilt Dortmund deze zomer voor Bayern. Robert Lewandowski staat naar verluidt ook in de belangstelling van de regerend landskampioen.