'Williams met Mercedes-motoren in 2014'

Peterselieman

Volgens Auto Motor und Sport kan het Formule 1-team Williams volgend seizoen wel eens met Mercedes-motoren gaan rijden. De renstal uit Grove hikt tegen het hoge prijskaartje van twintig tot 23 miljoen aan dat voor de nieuwe Renault-krachtbronnen gevraagd wordt.

Daarnaast zou Renault eerder aan minder dan aan meer teams willen gaan leveren. Het is vrijwel zeker dat Scuderia Toro Rosso de overstap van Ferrari naar het Franse merk maakt, terwijl hoofdmacht Red Bull Racing de motoren al ontvangt. Om in te krimpen mogen een of meerdere teams vertrekken. Naast Williams zouden ook Lotus en Caterham tegen de hoge vraagprijs van de krachtbronnen aanhikken.

Lotus zou alle opties open willen houden en in 2015 of 2016 met Honda-motoren willen gaan rijden. Ook Williams en Sauber zouden naar het Japanse merk over willen stappen dat in 2015 terugkeert in de F1. Mogelijk zal Honda in 2015 alleen aan McLaren leveren en pas het jaar erop aan andere renstallen.

Tot slot wil Ferrari voor het seizoen 2014 en verder juist uitbreiden met een of meerdere teams. Het lijkt bijna zeker dat Marussia met Ferrari-protegé met de Italianen in zee gaat. Het team uit Maranello biedt naar verwachting het goedkoopste motorenpakket aan.