Transfergeruchten vrijdag 24 mei

Niels (DerMeister)

Het voetbalseizoen loopt op zijn einde , dus gaan clubs voorzichtig op zoek naar versterkingen voor volgend seizoen. FOK!sport zal tijdens de zomperstop jullie een aantal keren op de hoogte blijven houden van de meest opvallende transfergeruchten van dit moment.

'Chelsea bindt Mourinho, Coentrão en Yilmaz'
Volgende week zondag zal José Mourinho overvliegen naar Londen om daar een vierjarige verbintenis te ondertekenen, die hem opnieuw aan Chelsea bindt. Volgens Radio Marca zal hij tijdens zijn eerste persconferentie bekendmaken dat Fábio Coentrão voor een bedrag van twintig miljoen euro naar de Londense ploeg komt.

Ook Burak Yilmaz zal deze zomer naar Stamford Bridge komen. Volgens Metro is het The Blues gelukt om de doelpuntenmachine van Galatasaray vast te leggen. Yilmaz was dit seizoen goed voor maar liefst 32 doelpunten.

'AS Monaco gaat met geld smijten'
AS Monaco wist afgelopen maand te promoveren naar de Ligue 1 en wil daarin ditmaal geen flater slaan. Met een rijke Russische zakenman aan het roer wil de ploeg de portemonnee flink open trekken. Eerder werd bekend dat Monaco een bedrag van maar liefst zestig miljoen euro over heeft voor Radamel Falcao. L'Equipe weet nu te melden dat Manchester City-verdediger Vincent Kompany voor een kleine dertig miljoen naar Zuid-Frankrijk verkast.


Maakt Vincent Kompany de overstap naar AS Monaco? (Foto: Pro Shots)

'Spelersruil aanstaande tussen Real Madrid en Málaga'
Real Madrid hoopt snel de eerste aankoop voor het volgende seizoen te presenteren; Isco. De clubleiding van de Koninklijke sprak afgelopen week met een delegatie van Málaga over de transfervoorwaarden. Real zou een eerste voorstel echter van tafel hebben geveegd.

Zij weigeren namelijk contractueel vastgelegde gelimiteerde transfersom van 35 miljoen euro te betalen. Real Madrid wil niet meer dan twintig miljoen euro betalen en wil aanvaller José Callejón betrekken in de deal. Madrid wil deze zomer een grote schoonmaak houden in de selectie, zodat er ruimte komt voor nog meer versterkingen. Gareth Bale, Robert Lewandowski en dus Isco zouden naar Spanje moeten komen. Gonzalo Higuaín, Karim Benzema, Pepe, Luka Modric, Ángel di María en Fabio Coentrão mogen Madrid verlaten.

'Chadli moet tien miljoen euro opbrengen'
Gisteren werd bekend dat behalve Juventus en Borussia Dortmund ook Ajax interesse heeft in FC Twente-aanvaller Nacer Chadli. Joop Munsterman wil de Belgische aanvaller, die nog maar een contract heeft tot medio 2014, niet zomaar laten gaan. Chadli moet tien miljoen euro opbrengen.

Naar welke club Chadli graag wil vertrekken, is nog niet bekend. Dit seizoen maakte hij tien treffers in 22 competitiewedstrijden. De Belg lijkt wel met FC Twente naast Europees voetbal te grijpen. Tijdens de eerste ontmoeting met FC Utrecht om een plekje in de Europa League werd met 0-2 verloren.

'Cocu volgt voorbeeld Ajax en huurt Barcelona-speler'
PSV hoopt in navolging van Ajax ook een speler van FC Barcelona te huren. In januari huurden de Amsterdammers voor de rest van het seizoen aanvaller Isaac Cuenca. PSV gaat voor een verdediger. Andreu Fontás moet volgend seizoen de defensie van PSV komen versterken. De 23-jarige verdediger hoeft nog niet te rekenen op speelminuten in het eerste elftal van Barcelona en speelde daardoor dit seizoen al op huurbasis voor Real Mallorca.