VVD krijgt integriteitsregels

Redactie

Het hoofdbestuur van de VVD komt met integriteitsregels die bestuurders en politici van de partij moeten ondertekenen. Dat meldt NRC Handelsblad vrijdag op basis van bronnen in de partij. Aanleiding zijn de affaires rond de Roermondse wethouder Jos van Rey en andere VVD-politici.

Het bestuur komt volgende week zaterdag op het partijcongres met een serie maatregelen die het 'integriteitsbewustzijn' moeten vergroten, bevestigt een woordvoerder. Zij wil niet bevestigen of ontkennen dat schriftelijke gedragsregels daar een onderdeel van zijn, zoals NRC meldt.

NRC meldt verder dat VVD-afdelingen eisen dat het hoofdbestuur ingrijpt in Roermond. De plaatselijke VVD weigert afstand te nemen van Van Rey, naar wie een onderzoek loopt wegens corruptie. Desondanks wil de Roermondse VVD Van Rey als lijstduwer hebben bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014.

Partijvoorzitter Benk Korthals heeft recent met Van Rey gesproken, zo werd donderdag bekend. Over de inhoud van het gesprek is niets bekendgemaakt.