Federer overklast Simon in Rome

Frank (franklop)

Roger Federer heeft bij het masterstoernooi van Rome eenvoudig de kwartfinale bereikt. De als tweede geplaatste Zwitser gaf tegen de Fransman Gilles Simon slechts drie games prijs: 6-1, 6-2. Vorige week in Madrid bleef Federer nog steken in de derde ronde door een verrassende nederlaag tegen Kei Nishikori.

Federer is in de kwartfinale gekoppeld aan de Pool Jerzy Janowicz, die Richard Gasquet in drie sets de baas was: 3-6, 7-6 (2), 6-4. De Zwitser wist het graveltoernooi in Rome nog nooit te winnen. In 2003 en 2006 verloor hij de finale van respectievelijk Felix Mantilla en Rafael Nadal.

Bij de vrouwen moest Sloane Stephens een dag na haar zege op Kiki Bertens ook zelf haar koffers pakken. De Amerikaanse had niets in te brengen tegen Maria Sharapova (2): 2-6, 1-6.

Serena Williams liet nog maar eens zien in topvorm te zijn. De nummer één van de wereld boekte tegen Dominika Cibulkova (6-0, 6-1) haar 21e overwinning op rij en evenaart daarmee haar eigen record. De Spaanse Carla Suarez Navarro mag in de kwartfinale een poging doen om de zegereeks van Williams te doorbreken.