Drukte bij Rijksmuseum

anoniem_22072019025900

Het is druk bij het zaterdag officieel heropende Rijksmuseum. Per uur bezoeken zo'n 2500 mensen het museum. Dat is ook het maximale aantal dat in het museum kan zijn. Het totaal aantal van dertigduizend mensen dat zaterdag het museum gratis mag bezoeken, wordt zeker gehaald, denkt een zegsman van het Rijksmuseum.

Koningin Beatrix opende het museum zaterdag rond het middaguur. Vanaf het eerste begin dat het gewone publiek er naar binnen mocht, zit het museum al op het maximale aantal bezoekers. "We zijn buitengewoon tevreden", aldus de woordvoerder.

Hoewel er aanvankelijk een fikse wachtrij stond, is die aan het einde van de middag vrijwel helemaal weg. "Het loopt nu lekker door." Mensen die binnen zijn, wordt wel gevraagd door te lopen. "We willen een maximum aantal bezoekers de kans geven het museum gratis te zien", geeft de woordvoerder aan.

De sfeer is volgens de zegsman goed. "Mensen die naar buiten lopen, zijn laaiend enthousiast. Ze vinden het het wachten waard geweest. Iedereen is helemaal blij."