Furieus Málaga dient officiële klacht in

Maarten (rubbereend)

De miraculeuze overwinning die Borussia Dortmund dinsdagavond boekte op Málaga heeft diepe wonden achtergelaten bij de Spanjaarden. De UEFA kan een officiële klacht tegemoet zien.

De bezoekers gingen in Duitsland met een 1-2 voorsprong de blessuretijd in, maar kwamen na doelpunten van Marco Reus en Felipe Santana (in buitenspelpositie) bedrogen uit. Málaga-directeur Vicente Casado onthulde woensdag dat hij officieel zijn beklag zal doen bij de UEFA.

"We zijn woedend, want we zijn wederom het slachtoffer van onrecht. We zullen een officiële klacht indienen bij de UEFA", zo vertelde hij verslaggevers. "Het is een schande dat de scheidsrechter in de kwartfinale van de Champions League niet van het niveau is dat de fans en de spelers verdienen."

Overigens treft de UEFA zelf geen blaam, verduidelijkt Casado. "Onze klacht is gericht op de scheidsrechters, niet zozeer op de UEFA. De Champions League is een competitie voor de elite en de mensen die daar deel van uitmaken zouden ook tot de elite moeten behoren."

Toch kan Casado het uiteindelijk niet laten om een sneer uit te delen naar het organiserend orgaan. "We verdenken Michel Platini en alle anderen van de UEFA ervan om ons uitgeschakeld te willen zien worden. Het is veel makkelijker om dit bij Málaga te doen dan bij Real Madrid. Dit gebeurt alleen bij kleine clubs als Málaga."

Overigens gaat de directeur van Málaga bij het uitspreken van zijn woede voorbij aan het feit dat het tweede doelpunt van zijn eigen ploeg ook uit buitenspelpositie gemaakt werd.