'Falcao dicht bij overgang Man United'

Maarten (rubbereend)

Radamel Falcao gaat volgend jaar zijn doelpunten maken op Old Trafford. De Colombiaan stond in de belangstelling van veel clubs, maar lijkt nu definitief naar Manchester te gaan.

Volgens het doorgaans goed ingelichte Marca zijn Atlético Madrid en United het eens geworden over een transferbedrag tussen de 50 en 60 miljoen euro. Verschillende bronnen rondom beide clubs zouden hebben bevestigd dat de clubs in vergaande onderhandelingen zijn over de Colombiaan en dat er al een groot bedrag zou zijn overgemaakt om te garanderen dat Falcao binnenkort naar Manchester vertrekt.

Het is voor de tweede maal in relatief korte tijd dat een speler dit pad bewandeld. Twee seizoen geleden stapte doelman David de Gea over naar de aanstaande kampioen van Engeland. Ook in die deal werd al voor het openen van de transferperiode beklonken en ook toen kreeg Atlético al vooraf een transferbedrag gestort. Het ging destijds om twintig miljoen euro.

Chelsea, Real Madrid en Manchester City waren andere namen die interesse toonden in de topspits, die in 2011 FC Porto verruilde voor de Madrileense club. In zijn tijd bij Atlético wist hij 46 doelpunten te maken in 60 wedstrijden, waardoor hij wereldwijd als een van de beste spitsen ter wereld wordt beschouwd.