Klopp: "Dicht bij een hartaanval"

Boris (borisz)

Borussia Dortmund heeft op wonderbaarlijke wijze de halve finale van de Champions League gehaald. Coach Jürgen Klopp kon het niet geloven. Met een 2-1 achterstand na negentig minuten moest Dortmund twee keer scoren om de halve finale te bereiken. Maar dat deed de ploeg ook via goals van Marco Reus en Felipe Santana. Coach Jürgen Klopp ging volledig uit zijn dak.

"Ik kan dit niet verklaren. Ik was er ook getuige van. We hadden alles op niets gezet en we bleven doorgaan, ook al hadden we enorme kansen gemist. Málaga is een erg goed team, maar toen we de bal naar voren speelden, viel die op de een of andere manier goed."

Dortmund liet zich lange tijd vastzetten door Málaga. "Voor het eerst dit jaar waren we zenuwachtig. We speelden ongeïnspireerd en zonder beweging. Málaga verdedigde erg goed, maar aan de andere kant waren we ook makkelijk te verdedigen."

"Maar met dit moraal moet je toegeven dat we terecht doorgaan. Na het eindsignaal was iedereen dicht bij een hartaanval. Zo moet voetbal zijn, dit is het mooie van het spelletje. Natuurlijk vind ik het ook jammer voor Málaga. Ze hebben alles gegeven."