[EHL] Bloemendaal bereikt de halve finale

Boris (borisz)

Bloemendaal heeft zich als eerste Nederlandse ploeg geplaatst voor de halve finale van de EHL. De Noord-Hollanders wonnen maandag met 4-1 van het Engelse Beeston. Het is nog onbekend wie in de volgende ronde de tegenstander wordt van Bloemendaal.

Hoewel Bloemendaal in het begin van de wedstrijd domineerde, waren de eerste grote kansen voor de ploeg uit Nottingham. Beeston mocht in de eerste vijf minuten twee strafcorners nemen, maar liet het na deze mogelijkheden te benutten. Het eerste kwart leek doelpuntenloos de boeken in te gaan. Pelle Vos stak hier echter een stokje voor. De jonge aanvaller prikte de bal in de zestiende minuut knap langs de Britse goalie.

Bloemendaal kreeg vervolgens flinke kansen om de score te verdubbelen. Met name Roel Bovendeert was vaak dichtbij succes. De neo-international had bijvoorbeeld in de 49ste minuut de bal voor het intikken, na een voorbereidende actie van Rogier Hofman.

Omdat De Mussen het nalieten om de score uit te breiden, bleef het tamme Beeston in leven. De Engelsen hadden weinig in te brengen en creëerden bijna geen kansen, maar mochten tot in het laatste kwart blijven hopen op een stunt. Een strafcorner van Chris Ciriello werd Beeston fataal. De Australiër, zaterdag ook al tweemaal succesvol, pushte de bal hard tegen de plank.

De geel-zwarten waren amper bekomen van de schrik, toen de 3-0 al in het doel lag. De mee-opgekomen Wouter Jolie vuurde met zijn backhand raak. Beeston zorgde nog wel voor een eretreffer, via Oliver Willars. In de slotfase bepaalde Ciriello met zijn tweede treffer van de wedstrijd de eindstand op 4-1.