Koeman waarschuwend: "Kijk naar Vlaar"

Maarten (rubbereend)

Ronald Koeman hoopt dat de Oranje-internationals bij Feyenoord niet te snel ingaan op aanbiedingen vanuit het buitenland. De coach wijst op de huidige situatie van Ron Vlaar.

Feyenoord was bij het Nederlands elftal goed vertegenwoordigd met zeven internationals. Na de interlandweek zei bondscoach Louis van Gaal tegen Jordy Clasie dat hij nu ook maar kampioen moet worden met Feyenoord. "Daar zal hij waarschijnlijk puur Jordy mee bedoelen", lachte Koeman in het AD. "Mij niet? Ik denk het niet."

De coach van de Rotterdammers spreekt geregeld met de internationals van Feyenoord. "Dan zeg ik dat ze nog minimaal een jaar in de Kuip moeten blijven. Ze moeten straks stappen gaan zetten. Maar ik vraag mij af of ze nu al toe zijn aan een club in het buitenland. Ik ging pas op 25-jarige leeftijd naar Barcelona", aldus Koeman. "Toen had ik met PSV al landstitels, bekers en de Europa Cup I gewonnen. En met Oranje zelfs het EK."

"Ik weet dat de tijd is veranderd en dat spelers nu veel eerder vertrekken. Maar ik zou nog in de Kuip blijven. Zeker met het oog op het WK. Als je nu vertrekt, bestaat de mogelijkheid dat je ergens op de bank komt. En de bondscoach selecteert alleen spelers als ze in vorm zijn en veel speeltijd krijgen. Kijk naar Ron Vlaar, die ging naar Aston Villa. Maar bij Oranje vormen nu twee spelers van Feyenoord het centrale verdedigingsduo."