[EHL] Bloemendaal gaat met ruime cijfers door

Boris (borisz)

Hockeyclub Bloemendaal heeft zich geschaard bij de laatste acht van Europa. De ploeg van coach Russell Garcia rekende in de achtste finale van de EHL eenvoudig af met Club de Campo: 6-1. Bloemendaal speelt maandag in de kwartfinale tegen het Engelse Beeston, dat eerder op de dag van East Grinstead won.

Bloemendaal begon uiterst effectief aan de achtste finale van het Europese toernooi. De Mussen kregen na vier minuten een strafcorner, doordat de bal in de vijandige cirkel op een Spaanse voet belandde. Chris Ciriello, cornerspecialist van beroep, wist wel raad met dit klusje en opende de score.

De Noord-Hollanders hadden in de eerste 35 minuten, op een fikse kans van Oliver Korn na, weinig te duchten van de Madrilenen. Bloemendaal domineerde, zonder veel kansen te creëren. Uit een van de spaarzame mogelijkheden sloeg Roel Bovendeert toe: 2-0.

Via een frommelgoal van Oskar Deecke kwam Club de Campo weer terug in de wedstrijd. De Spanjaarden leken even aan te haken, maar zagen dankzij een rake flats van Stijn Jolie de marge snel hersteld worden. Ciriello gooide de wedstrijd elf minuten voor tijd definitief in het slot, door zijn tweede korte hoekslag binnen te slepen. Kort daarop bepaalden Rogier Hofman (intikker) en Wouter Jolie (cornerrebound) de eindstand op 6-1.