Sharapova en Williams hebben zin in finale

Rosario

Serena Williams en Maria Sharapova kijken allebei uit naar de finale van het WTA-toernooi in Miami van vandaag. De tennissters hebben een lange geschiedenis met elkaar, waarin ze elkaar dertien keer troffen. De speelsters spraken vol lof over elkaar tegen de pers.

"Ik vind het geweldig om tegen haar te spelen," zei Williams na haar overwinning op Agnieszka Radwanska in de halve finale. "Ik zie haar dan ook graag aan de andere kant van het net, omdat ze altijd goed spel laat zien. Ik wil graag sterk spelen tegen een fantastische speelster." De vijftienvoudig Grand Slam-winnares merkte verder op dat ze de voortdurende ontwikkeling van Sharapova bewondert.

Veel lijkt Williams echter niet te hoeven vrezen van de Russin. Van de dertien ontmoetingen won de nummer één van de wereld er elf, en ze verloor niet meer van Sharapova sinds 2004. Inmiddels heeft de Russin al dertien sets achter elkaar verloren van haar tegenstander van vandaag. Op de Olympische Spelen van vorig jaar vernederde Williams Sharapova zelfs nog met 6-0 en 6-1.

Die nederlagen inspireerden Sharapova echter om nog meer haar best te doen tegen de Amerikaanse. In de meest recente ontmoetingen met Williams ging het de nummer twee van de wereldranglijst dan ook een stuk beter af. "Ik denk dat er toen maar één break per set was," aldus Sharapova. "Ze zit zo boordevol zelfvertrouwen, dat ze een zwakke game van jouw kant meteen uitbuit. Ik kijk ernaar uit om weer tegen haar te spelen."