Owen: "Profvoetbal was een droom"

Tiede-Jan Breevaart

Michael Owen maakte vorige week een einde aan een kleurrijke voetbalcarrière. De aanvaller kijkt met veel genoegen terug.

Owen speelde tijdens zijn loopbaan voor Liverpool, Real Madrid, Newcastle United en Manchester United en kwam bovendien 89 keer uit voor het Engelse nationale elftal. De aanvaller beseft dat hij zich gelukkig mag prijzen.

"Het is de droom van bijna iedere jongen: profvoetballer worden", vertelt Owen aan The Guardian. "We keken vroeger bijna iedere avond televisie om de wedstrijden in volle glorie te bekijken. Als ik één ding moet benoemen waardoor ik succesvol ben geworden, is dat het milieu waarin ik ben opgegroeid. Zonder dat zou ik nooit de speler zijn geworden die ik ben geweest."

"Ik ben een van vijf kinderen. Mijn broers en zussen zijn allemaal licht en snel. Het is een gen dat in mijn familie zit. Ik heb daar geluk mee gehad", vervolgt Owen. "Helaas zijn spierblessures ook iets erfelijks in mijn familie. Mijn broers en vader hebben het ook meegemaakt. Het is een soort prijs die je moet betalen voor je snelheid."