Dienbladen Tweede Kamer niet massaal gestolen

anoniem_22072019025900

Tweede Kamerleden hoeven niet bang te zijn dat er straks geen dienbladen meer zijn om hun lunch mee naar hun werkkamer te nemen. De blauwe dienbladen met logo van de Tweede Kamer worden namelijk niet massaal gestolen en er zijn er nog genoeg op voorraad. Dat geruststellende nieuws brengt een woordvoerder van de Tweede Kamer zaterdag.

In de Kamerbode, het interne magazine voor de Tweede Kamer, was een oproep aan Kamerleden, personeel, journalisten en bezoekers gedaan om de dienbladen terug te brengen. Die worden meegegeven als iemand meer dan één kop koffie of thee bestelt. Sommige media concludeerden dat de bladen massaal worden gepikt en dat ze bijna op zijn.

Voorlopig hoeven de Kamerleden niet te vrezen dat ze bij gebrek aan dienbladen worden gedwongen twee keer de gang van de kantine naar hun werkkamer te moeten afleggen. "We hebben er duizend aangeschaft, waarvan er ongeveer zevenhonderd of achthonderd nog in het magazijn liggen. Er zijn er enkele honderden in omloop. Vaak liggen ze nog bij iemand op het bureau en dus doen we nu een oproep ze terug te brengen, zo simpel is het", zegt de woordvoerder. Hij kan niet uitsluiten dat er af en toe een blad gepikt wordt.

Hetzelfde geldt voor koffiekoppen met Kamerlogo, die ook massaal zouden verdwijnen. "Af en toe maken wij een inventarisatie en waar een tekort dreigt roepen wij op ze terug te brengen. Soms vullen wij de voorraad aan door nieuwe in te kopen. Tsja, kopjes breken weleens. Ik denk dat ieder bedrijfsrestaurant zijn voorraden weleens aanvult."

De dienbladen kunnen overigens worden gekocht voor drie euro per stuk.